Robert Tol | Illustrator | Graphic designer | Artist

Robert Tol, Illustrator | Graphic designer | Artist, (1984) groeide op in Leeuwarden. Hij studeerde af aan het Grafisch Lyceum in Zwolle. Daarnaast volgt hij een schildercursus aan de Kunstacademie Friesland in Leeuwarden en maakt geregeld eigen werk.

Na een tijd werkervaring op te hebben gedaan in verschillende branches heeft hij besloten om als illustrator, kunstschilder en grafisch vormgever aan de slag te gaan. Naast zijn eigen werk is hij ook beschikbaar voor opdrachten. Zo heeft hij bijvoorbeeld de huisstijl van Hè! Communicatie en het logo van Duurzaam Aldlân ontworpen.

Robert heeft veel interesse in de natuur en dieren. Zoals het een echte Fries betaamd heeft hij in zijn jeugd kievietseieren (maar ook van andere vogels) gezocht. Het ging er niet eens om dat hij ook daadwerkelijk iets vond, maar meer om in de natuur te lopen met alle dieren eromheen. De natuur is dan ook een grote inspiratiebron en hij haalt hier een hoop ideeën, vormen en kleuren vandaan.

Illustreren, ontwerpen en schilderen

Bij het illustreren, ontwerpen of schilderen gebruikt Robert verschillende technieken en verschillende materialen. Voor zijn schilderijen maakt hij met name gebruik van acrylverf; “Dat droogt lekker snel en werkt lekker door.” Voor zijn illustraties gebruikt hij mixed media, verf, potloden, stiften, inkt, ecoline en ga zo maar door. Maar ook digitaal kan hij goed uit de voeten met Photoshop en Illustrator; “Digital Art is een snelle manier om mooie illustraties te kunnen maken. Er hoeft bijvoorbeeld niets te drogen en je kunt zelf kiezen of de volgende laag volledig dekkend is of niet.” Kijk hier naar zijn schilderijen.

De schilderijen van Robert zijn herkenbaar door het onderwerp, namelijk dieren maar ook landschappen en stadsgezichten. Robert zorgt voor een goede compositie waardoor het, met name bij de dieren, een heel sprekend schilderij wordt. De ogen zijn meestal vrij gedetailleerd maar het blijft wel een schilderachtige stijl. Hierdoor leeft het schilderij ook echt op en zie je meerdere lagen terug met mooi kleurgebruik.

Neem eens een kijkje in de webshop of in het portfolio van Robert. Dan kun je eens kijken wat voor moois hij allemaal maakt. Of volg hem op Facebook, Instagram of Pinterest en blijf op de hoogte.

 

Volg mij op